Club

El Club Nàutic Sant Pere Pescador es troba situat al marge dret del riu Fluvià. A la llera oposada del port trobem el nucli urbà.

El port fluvial es troba a dos quilòmetres de la desembocadura del Fluvià, i es navegable amb petites embarcacions al llarg de tot aquest tram. La seva situació, a banda d’immillorable, es estratègica, a recés dels vents de marinada.

El Fluvià és un riu situat dins la zona de predomini del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i per tant compta amb un entorn privilegiat. L’entrada i sortida des la bocana fins al port presenta un encant especial ja que comporta un bell passeig pel riu, en les riberes del qual solen trobar-se pescadors. Al llarg de tot aquest recorregut es transcorre per paratges d’una singularitat ecològica i paisatgística extraordinàries. La riba esquerra de l’illa és el sector navegable de la Reserva Integral, i esta ocupada per un bosc de ribera amb un bon estat ecològic.

Junta

President
Jordi Font i Giol

Vicepresident
Josep Maria Poch Sabater

Secretari
Carles Vergés Dorca

Tresorer
Joan Oliveres Frigola

Vocals
Joan Marc Poch Sabater

Joan Lluís Sánchez Muñoz

 

 

Quotes

Complint amb els Estatuts del Club Nàutic Sant Pere Pescador, cada any es celebra l’Assemblea General de Socis, on la Junta sotmet a votació dels socis les quotes que aquests abonaran al Club durant l’any.

Quotes segons l’acord de l’Assemblea General de Socis de 2023.

Quota de soci (2023)
45€/trimestre
Quota per amarrador (2023)
75€/trimestre

Història

El Club Nàutic Sant Pere Pescador es troba al marge dret del riu Fluvià, aquest està situat dins la zona de predomini del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i per tant compta amb un entorn privilegiat. L’entrada i sortida des de la bocana fins al port presenta un encant especial, ja que comporta un bell passeig pel riu, en les riberes del qual solen trobar-se pescadors. 

Al llarg de tot aquest recorregut es transcorre per paratges d’una singularitat ecològica i paisatgística extraordinàries. Indrets com Mig de dos rius, actualment propietat de la fundació Territori i Paisatge, la mal anomenada l’illa  Caramany o l’artificial illa  Caramany, reserva integral dels Aiguamolls de l’Empordà, en són un clar exemple. En aquestes zones hi podem trobar una rica i variada fauna i flora. La riba esquerra de l’illa és el sector navegable de la Reserva Integral, i esta ocupada per un bosc de ribera amb un bon estat ecològic.

El port fluvial esportiu fou construït pel Club Nàutic Sant Pere Pescador el 1974. Els anys setanta van ser una època en què el desenvolupament turístic ja era més que evident i per tant, equipaments d’aquestes característiques, destinats a l’oci i a l’esport nàutic, ja proliferaven arreu. Potser la seva singularitat es centra principalment en què es tracta d’un port fluvial a diferència de la resta que són marítims. Els promotors del projecte foren l’associació Club Nàutic Sant Pere Pescador i l’obra inicial constava d’un atracador per embarcacions esportives i de pesca i una escullera.

Actualment però, la principal finalitat d’aquest centre és la de promoure l’esport nàutic i fluvial, a més d’incloure serveis nàutics i un port d’amarratges. Disposa de 150 amarres, servei de rampa, grua i gasolinera per a les embarcacions. El Club Nàutic Sant Pere Pescador compta també amb un ampli pàrquing per a cotxes, bar i restaurant. Pels seus voltants es construí, posteriorment, una petita urbanització que porta el mateix nom

Entorn

Entorn – Sant Pere Pescador

Benvinguts al nostre municipi empordanès, un petit món de paisatges que s’alça en una de les badies mes belles del Mediterrani.
Envoltat per espais naturals emblemàtics i vorejat pel riu Fluvià. Sant Pere Pescador mostra un perfecte equilibri entre conreu i marina, entre els verds i grocs dels camps fruiters i els blaus i ors de l’extensa platja santperenca.
Endinseu-vos en la història i cultura del nostre poble, passegeu per les seves terres i descobriu-ne els espais naturals al voltant del riu Fluvià, els cultius de pomeres, l’itinerari natural, els practicants de surf de vela, les dunes… descobriu tots els detalls que es conjuguen per donar vida al nostre poble